Bu gün size Afyon'da tattığımız ve öğrendiğimiz ,çocuklarımla çok sevdiğimiz bir yemek olan keşkeğin tarifini vermek istiyorum.Afyon'da yediklerimiz aslında odun fırınında ve küpte çok uzun süre(5-6 saat) pişen ve tahta tokmakla dövülen haliydi.Bizimkisi haliyle ocakta pişen hali.Ama emin olun ki ötekini aratmadı. Çok nefis olmuştu. Eğer buğdayın kendine has lezzetini seviyorsanız kesinlike denemenizi tavsiye ederim.
|
TEREYAĞLI KEŞKEK |
MALZEMELER
- 3-4 su bardağı aşurelik buğday
- 1 kuru soğan
- 500 gr. parça et
- tereyağ
- 1 kaşık besel yağ(paket yağ)
- tız
YAPILIŞI
Akşamdan buğdaylar ılık suda ağzı kapalı bir kapta ıslatılır. Tencereye koymadan iyice yıkanır.Tencereye (irice doğranmış) et,dörde bölünmüş soğan ve kaynar su ile konur. Kaynayıncaya kadar normal ateşte bekletilir daha sonra çok yavaş ateşte hiç karıştırılmadan ağzı kapatılarak en az 1-2 saat pişirilir.İyice pişmiş ,özlenmiş yemeğe besel yağ (çok sık olmamak üzere ben onu kullanıyorum) konarak karıştırılır.Daha sonra ben patates eziciyle eziyorum ,iyice etlerle bütünleşinceye kadar ezilir.İtenirse ezilmeden de yenir. Üzerine iyice kızdırılmış tereyağ dökülür.Arzu eden salçalı sos da dökebilir. Biz buğdayın kendine özgü lezzetini seviyoruz. Bu yüzden salçalı sos tercih etmiyoruz.Turşu ile birlikte afiyetle yenir. Afiyet, bal ,şeker olsun!!!!!!!
|
ETLİ BUĞDAY PİLAVI(KEŞKEK) |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder