KARIŞIK TURŞU |
Kış kapıya dayandı.Eh!artık biraz da kış hazırlığı yapalım.Uzunca bir süredir bloğumla ilgilenemiyorum.Çok fazla yoğunum.Malumunuz okullar açıldı,nacizane ben de öğretmenim.Çocuklarım okula başladı.Ortanca oğlum Aytuğ bu sene üniversiteye (YTÜ Makine Mühendisliği) başladı onu İstanbul'a gönderdik.Bu da bizim özellikle küçük oğlum için çok zor oldu.Küçük oğlum bu sene 4. sınıfa gidiyor.Ben de bu sene 5. sınıfları okutuyorum.Anlayacağınız bir telaş,bir telaş.Allah eksikliğini vermesin hayatın tatlı telaşları bunlar.Eee! hadi bu kadar gevezelik yeter şimdi tarifimize geçelim.
MALZEMELER(Yapacağınız kadar ölçüde)
- Salatalık,biber,kelek,yeşil domates,kereviz sapı,lahana,havuç,acur,kırmızı biber
- Karnıbahar,brokoli (Eritmeden kaynar suda hafif haşlanmış)
- Sirke
- Turşu tuzu(iri tuz)
- Limon yuzu
- Sarımsak
- Nohut
KARIŞIK TURŞU SEBZELERİNİ DOĞRAMA |
KARIŞIK TURŞUNUN SEBZELERİ |
Her 1 litre suya;1 su bardağı sirke , 3 ymek kaşığı tuz (tuzlu seviliyorsa tepeleme kaşık yoksa silme) ,1 tatlı kaşığı limon tuzu konarak kaynatılır. Kaynayan su sıcak halde sebzelerin üzerine dökülür. Kapağı kapatılarak serin güneş görmeyen yerde saklanır.Olduktan sonra (en az 20-25 gün açılmaz) afiyetle yenilir.
Ben bu turşuyu geçen sene denedim ev halkı da , gelen misafirlerim de beğenerek yediler.Tarif istediler. Bu sene de turşumu böle yaptım. Çıkarırken de yerken de çok kolay oluyor.Afiyet , bal , şeker olsun!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder