14 Eylül 2011 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

KALBİNİZİN SAHİBİNE NEFİS BİR HEDİYE

MALZEMELER
  1. 1 litre süt
  2. 1 bardak şeker
  3. 1 bardaktan 2 parmak eksik un + bardağı tamamlayana kadar nişasta
  4. damla sakızı
  5. 50 gram katı yağ
  6. yarım kg. temizlenmiş,yıkanmış çilek 
YAPILIŞI
    Çilek dışında bütün malzemeler karıştırarak topaklanmamasına dikkat edilerek pişirilir.Altıkapatılarak en az 15 dakika mikserle çırpılır.Dikdörtgen bir borcam tepsi ıslatılarak muhallebinin yarısı dökülür. Üzerlerine yarıya bölünmüş çilekler dizilir.Üzerine muhallebinin kalan kısmı yayılarak buzdolabında soğutularak çilek sosu ile servis edilir.Afiyet,bal,şeker ,olsun!!!!!
ÇİLEK SOS:
Arzu edilen kadar (en az 250 gr. )çilek ,2-3 kaşık pudra şekeriyle karıştırılarak rondoda çırpılarak kullanılır.(İstenilen tüm sütü tatlılar ve dondumalarla) Buzdolabında bir hafta ağzı kapalı cam kavanozda saklanır.
ÇİLEKLİ VE SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama