PATLICAN TAVA |
Bugün vereceğim tarif çocukluğumuzda annemin kurban bayramında yaptığı bir yemek.O zamanlar büyükleri ziyaret eder ellerini öperdik, o kadar çok yer gezerdik ki tatlıdan ve gezmekten yorularak eve geldiğimizde bulduğumuz bu yemek bize dünyanın en lezzeti yemeği gelirdi.Dört kardeş, anne ve babamla eğlenceli, kavgalı (eee dört çocuk),lezzetli yemeğimizi yerdik.Şimdi dünyanı en lezzeti ve güzel yemeklerini önüme getirseler o atmosferde yediğim o lezzetin o tadın yerini asla tutamaz.E birazda nostalji yapalım dedik.Haydi hep beraber mutfaklarımıza girelim , yemeğimizi yapalım, bakalım benim bulduğum kadar lezzetli bulacak mısınız?
MALZEMELER
- 1 kg. patlıcan
- yarım kg. kuşbaşı et
- 1 kuru soğan
- 6-7 tane çarliston biber
- 3-4 tane domates
- 1 kaşık biber ve domates salçası
Etleri tencereye bir çay bardağı suyla koyun ağzını kapatın pişirmeye başlayın. Bu arada patlıcanları alacalı soyun boyuna dörde bölün 3cm. uzunluğunda doğrayın tuzlu ,şekerli suda (bir kap soğuk su + 2 kaşık tuz + 1 kaşık şeker) en az 20 dakika bekletin . Daha sonra suyunu süzün kağıt havluyla kurulayın kızgın yağda hafif kızartın . Kağıt havlu üzerine çekin ki fazla yağı çıksın.Patlıcanları uygun bir borcama yerleştirin.Bu arada syu çekilen ete çok az sıvı yağ ve soğanları koyarak kavurun. İçine salçasını koyarak biraz daha kavurun. 2 su bardağı su koyun kaynamaya bırakın.İçine arzu ederseniz karabiber ve pul biber de ekleyebilirsiniz.
Bu karışımı patlıcanların üzerine dökün.Etleri eşit dağıtın. Üzerlerine soyup doğradığınız domatesleri ve temizlediğiniz biberleri zevkinize göre düzün.Önceden ısıtılmış 175-200 derecelik fırında pişirin.Yanıda pirinç pilavı ,ayran ve kendi yaptığınız turşuyla servis yapın.Afiyet, bal,şeker olsun!!!!!!!
YAZ YEMEĞİ :PATLICAN TAVA |
PATLICAN TAVANIN LEZZET ARKADAŞI:KARIŞIK TURŞU |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder