14 Mayıs 2011 Cumartesi

ÇİÇEK KEK

    Geçenlerde okuldaki arkadaşlarım için ''çiçek kek'' yaptım, götürdüm. Çok beğendiler ve tarif aldılar.Hafif ve lezzetli birkek olduğunu söylediler. Şimdi de sizin için tarifimi yazıyorum.Bakalım beğenecek misiniz?Bu arada keki sabah okula gidene kadar yapıp yetiştirmeye gayret ettim.
TABLO GİBİ ÇİÇEK KEK



           MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 veya 4 yumurta
  • 1 su bardağı  süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 bardak un
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao +3 kaşık süt
  • yarım limon kabuğu rendesi
            YAPILIŞI:
    Yumurtalar ve şeker iyice mikserle çırpılır.İçineSüt ve yağ katılarak  bir dönüm çırpılır. Vanilya, un,kabartma tozu ve limon kabuğu dakatılarak karışıncaya kadar çırpılır.Hamur ikiye ayrılır bir yarısına kakao ve 3 kaşık süt konarak karıştırılır.Kelepçeli kek kalıbı yarım kaşık margarinle yağlanır.2 tane aynı büyüklükte kepçe kullanılarak işleme başlanır.Kalıbın tam ortasına 1 kepçe beyaz hamur dökülür. Bu sefer de 1kepçe kakaolu hamur tam ortasına gelecek şekilde dökülr.Hamur bitene kadar tam ortasından bir beyazdan, bir kakaoludan dökülür. Hamur bittikten sonra ince uçlu bıçakla otasından başlanarak çizikler atılır.Hamur kendilğinden çiçek desenini alır.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir.Afiyet, bal ,şeker olsun!!!
Bu resim fırına girmeden önceki hali...
HARİKA GÖRÜNÜMÜYLE FIRINA GİRMEDEN ÖNCE ÇİÇEK KEK
Bu da kekin kesilmiş halde  içinin görünüşü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama