13 Şubat 2012 Pazartesi

PARÇA ETLİ TAZE BEZELYE

       Mayıs ayındayız artık taze bezelyenin mevsimi geldi. Her ne kadar ayıklaması zor ve oyalayıcı gelse de çocuklarımıza taze haliyle yedirebildiğimiz kadar yedirelim.Yanında pirinç pilavıyla iyi gidiyor.Ben bu sefer yıldız şehriyeli tercih ettim.Haydi kolay gelsin!!!!

PARÇA ETLİ BEZELYE
MALZEMELER
  • 1 kg. taze bezelye
  • 3-4 patates
  • 250-300 gr. parça et
  • 1 soğan 
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • sıvı yağ,tuz
YAPILIŞI
      Bezelyeleri ayıklayın yıkayın.Patatesleri soyun ,yıkayın ve küçük kareler halinde doğrayın. Etleri tencereye koyun ,ağzını kapatın suyunu salıp çekince doğradığınız bir soğanla birlikte kavurun.Salçalarını ekleyin bir taşım daha karıştırın.Kaynar suyunu ve bezelyeleri ekleyin. Bezelyeler yumuşayınca patateslerini de ekleyin.İnmeye yakın tuzunu ekleyin .Yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet ,bal ,şeker olsun!!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama