KIYMALI MAKARNA |
MALZEMELER
- 1 paket istenilen çeşit makarna
- 250gr kıyma
- 3-4 diş sarımsak
- 1çay kaşığı kuru fesleğen
- 3-4 tane yeşil biber
- rendelenmiş kaşar peyniri
- 1kaşık tereyağ+sıvı yağ
- 1kaşık salça
- 2-3domates
Kaynayan suya 1tatlı kaşığı tuz,1yemek kaşığı sıvı yağ ve makarna eklenerek istenen yumuşaklığa gelene kadar haşlanır.Makarna haşlanrken sosu hazırlanır.
Sos için tere yağ ve sıvı yağ eritilir.İçine sarımsaklar küçük küçük doğranır.Kokus çıkan kadar karıştırılır.İçine ince ince kıyılmış sivri biberler konarak biraz kavrulur ve kıyma eklenerek kavrulur.Salçası konur karıştırılır.Rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş domatesle eklenerek itenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.Feslğeni ve tuzu eklenir sosumuz hazırdır.
Haşlanan makarnalar içine bir bardak su eklenerek karıştırılarak süzülür.Çok az bir yağda kavrulur ki makarnalar birbirine yapışmasın.İstenildiği gibi sevis yapılır.Resimlerde görüldüğü gibi ben iki şekilde servis yapıyorum.Afiyet,bal,şeker olsun!!!!
KAŞARLI KIYMALI MAKARNA |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder