PORTAKAL SOSLU KEK |
MALZEMELER
- 1,5 BARDAK UN
- 1 BARDAK ŞEKER
- 3 YUMURTA
- 1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ+SUYU
- KABARTMA TOZU
- 2 portakal suyu
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır.Portakal kabuğu ve portkal suyu eklenerek çırpılmaya devam edilir.Unu ve kabartma tozu eklenerek düşük ayarda karışıncaya kadar çırpılır.Margarinle yağlayarak haifif un serptiğimiz kelepçeli kalıba hamur dökülerek 150-170 derece arasında pişirilir.
Buarada sosu hazırlanır.Portakal suyu,şeker bir taşım kaynatılır.Portakal kabuğu da eklenerek bir taşım daha kaynatılır.Soğutularak sıcak kekkin üzerine dökülür.Afiyet,bal,şeker olsun!!!!
PORTAKAL SOSLU KEK-MAKARNA SALATASI |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder