2 Mayıs 2011 Pazartesi

PORTAKAL SOSLU KEK

 Geçenlerde ev hayırlaması ve hoş gedin için Malatya'da aynı lojmanda oturduğumuz aynı zamanda hemşerim de olan şu anda İzmirde görev yapan sevdiğimiz arkadaşlarımız geldiler.Onlar için yaptıklarımdan iki tarif vermek istiyorum. Portakal soslu kek ve tavuklu makarna salatası.Çocuklarım da misafirlerim de çok beğenerek ve severek yediler.Portakal severler için harika bir tat.
PORTAKAL SOSLU KEK


MALZEMELER
  1. 1,5 BARDAK UN
  2. 1 BARDAK ŞEKER
  3. 3 YUMURTA
  4. 1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ+SUYU
  5. KABARTMA TOZU
SOSO İÇİN:
  1. 2 portakal suyu
  2. 3 çorba kaşığı şeker
  3. 1 portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
     Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır.Portakal kabuğu ve portkal suyu eklenerek çırpılmaya devam edilir.Unu ve kabartma tozu eklenerek düşük ayarda karışıncaya kadar çırpılır.Margarinle yağlayarak haifif un serptiğimiz kelepçeli kalıba hamur dökülerek 150-170 derece arasında pişirilir.
    Buarada sosu hazırlanır.Portakal suyu,şeker bir taşım kaynatılır.Portakal kabuğu da eklenerek bir taşım daha kaynatılır.Soğutularak sıcak kekkin üzerine dökülür.Afiyet,bal,şeker olsun!!!!

PORTAKAL SOSLU KEK-MAKARNA SALATASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama