YOĞURT EŞLİĞİNDE ISPANAKLI YUMURTA |
MALZEMELER
- 1kg. ıspanak
- 1-2 kuru soğan
- Kiş başı yumurta
- Pul biber
- Arzuya göre yoğurt
- Kıyma
Ispanakları güzelce temizleyelim,yıkayalım,sirkeli suda beklettikten sonra bir daha sudan geçirip süzgece alıp suyunun süzülmesini sağlayalım.
Bu arada soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuralım.Kıymasını ekleyelim onu da kavuralım.Doğradığımız ıspanakları ekleyelim tenceremizin ağzını kapatalım.Bildiğiniz gibi ıspanaklar önce göze çok görünürler sonrada bir bakmışsınız tencerenin dibinde görünüyorlar.Eskilerin(büyüklerin) dediği gibi çiğken kocaya yada kaynanaya göstermeyelim piştikten sonra gerisini sorarlar.
Suyunu salıp çektikten sonra baharatlarını ekleyelim(bence pul biber ve karabiber çok yakışıyor) karıştıralım, kaşıkla yumurtalar için yuvalar açalım içlerine kişi başı (her yuvaya bir yumurta) yumurtaları kıralım tenceremizin kapağını kapatalım.Ocağı yavaş ateşe alalım yumurtaların pişmesini sağlayalı.Yoğurtla servis yapalım.Yanına da bir baş kuru soğan keselim,biraz da karışık turşu.EEE haydi ne duruyorsunuz? Afiyet,bal şeker olsun!!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder