15 Şubat 2011 Salı

İRMİK HELVASI

    Bugün 14 Şubat Mevlidkandili Peygamber Efendimizin doğum günü gerçek bir 'sevgililer günü''.Hz.Peygamberin dünyayı şereflendirmesini kutlayacağız.Her birimiz kendimize göre ‘Sevgilinin’ gelişini kutlayacağız.Hepimizin Kandili mübarek olsun.
       Böyle bir günde evde helva kavurmamak,o kokuyu yaymamak olmaz.Haydi hep birlikte mutfağa girelim helvamızı kavuralım.Rast gele!!!
İRMİK HELVASI


MALZEMELER
  1. 250 gr irmik
  2. 3 kaşık un (benim buluşum)
  3. 2,5 bardak süt
  4. 2 bardak şeker 
  5. 1 paket vanilya
  6. Varsa çam fıstığı yoksa ceviz
  7. 125 GR katı yağ yetmezse 2-3 kaşık sıvı yağ
YAPILIŞI:
       1,5 bardak şekerle süt karıştırılarak şekeri eriyinceye kadar ısıtılır.Yağ eritilir varsa içine çam fıstğı veya iri dövülmüş ceviz atılr,irmik ve un(un tercihe göre helvayı biraz yapışık seviyorsanız kullanın.İrmikleri tane tane seviyorsanız kullanmayın) eklenerek orta ateşte kavrulur.Kavrulurken rengini kendi yeme zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ocağı kapatarak karıştıraya devam edin (çok sıçramasın diye),aşırı sıcaklığıgeçince sütünü döküp karıştırın.Ocağı yakın kısıkateşte ara ara karıştırarak sütünü çektirin.Sütü çekince kalan yarım bardak şekeri de ekleyerek karıştırın,altını kapatın.Üzerine kağıt havlu ve kapağını kapatarak dinlendirmeye bırakın.15-20 dakika sonra servis yapın.Tarçın veya hindistan ceviziyle süsleyin.Allah kabul etsin.Afiyet,bal,şeker olsun!!!
KANDİLLERİN BAŞ TACI TATLISI:İRMİK HELVASI

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama