MALZEMELER
- 1 Paket temizlenip,doğranmış mantar
- 2-3kaşık un
- 1 orta boy soğan
- 1 paket krema veya 1 bardak süt
- yağ-tuz
YAPILIŞI
Ben mantar çorbamı evde kendim yapmayı tercih ediyorum.Hem daha güzel,hem de sağlıklı olduğuna inanıyorum.Çocuklarım,canım annem ve ben de bu çorbayı çok seviyoruz.
Mantarı ister alıp kendiniz temizleyip,ince ince doğrayın isterseniz hazır temizlenmiş doğranmış paketlerden alın.Tercih sizin.Ben o günkü zaman ve tembellik durumuma göre davrenıyorum.Şmdi çorbanı tarifine başlayayım.
|
MANTAR ÇORBASI |
|
SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI |
Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun.Ateş hızlıyken mantarları da ekleip hızlı hızlı karıştırın ki çok sulanmasın.Ne kadar çabalarsanı çabalayın mantarlar illa ki önce bir suyunu salar salar daha sonra çeker.Suyunu çeken mantarlara ununu atıp kavurun.Daha sonra önce bir bardak soğuk su koyarak hızlı hızlı karıştırıp üzerine kaynar suyunu dökün ki çorbanız topaklanmasın.Mantarlar pişene kadar kynatın.Arzunuza göre krema veya sütünü ekleyin bir iki taşım daha kaynatın,tuzunu ekleyin.Çorbanızı afiyetle yiyin.Benim deyişimle afiyet,bal,şeker olsun!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder