3 Ekim 2010 Pazar

ANNEM USULÜ ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA
Bu dolmayı özellikle dolmalarının içinde kuş üzümü,tarçın gibi lezzetleri sevmeyenler tercih edecektir. Çevremde konuştuğum bir çok insan yemeklerinin içinde ağızlarına gelen tatlı tadı sevmiyorlar.
MALZEMELER
  • Kımızı,yeşil dolmalık biber
  • 2 büyük soğan
  • 1 kase dolmalık pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kaşık biber ve domates salçası karışık
  • Tuz,kara biber,pul biber,sumak,kırmızı biber,nane(Miktarı damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
 YAPILIŞI
        Soğanlar soyulur,küp küp doğranır,zeytin yağında kavrulur.İçine salçası ve nane katılır karıştırılarak kavurmaya devam edilir.1,5 çay bardağı su ve baharatları,tuzu eklenir.Kaynamaya başlayınca pirinçleri  içine konur.Suyunu çekince içi hazırdır.
ZEYTİNYAĞLI DOLMA İÇİ HAZIRLAMA

 Biberler oyulur ,içleri temizlenir,bıçak ucuyla diplerine 2-3 delik açılır(pişerken içine su girsin eşit oranda pişsin diye).Biberler yıkanır,ykandıktan sonra içleri ne çok,ne de az olmayacak şekilde küçük bir kaşıkla doldurulur.Tencereye dizilir. Üzerleri birer dilim domatesle kapatılır.Biberlerin kenarından görününceye kadar sıcak suyu eklenir, kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başladıktan sonra ağzı kapatılır,yavaş ateşte pişirilir.Soğuyunca servis yapılır.Bir gün sonra daha da lezzetli olur.Afiyet,bal, şeker olsun!!!
BİBER-DOMATES DOLMASI

KIRMIZI VE YEŞİL BİBER DOLMASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama