24 Eylül 2010 Cuma

SAÇ KAVURMA

SAC KAVURMA


 MALZEMELER
*1 kilogram az yağlı saç kavurmalık et(isteğe göre dana veya kuzu)
*5-6 tane çarliston biber
*3orta boy domates
*3 diş sarımsak
*sıvı yağ
*tuz
YAPILIŞI
     Sacın içrisnde yağ ısıtılır ve küçük küçük doğranmış sarımsaklar eklenerek biraz kavrulur.Kızgın yağa etler atılır,karştırılır.Etler önce suyunu salar.Ara ara karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çeken etler biraz kızartılır ve biberler eklenir.Etlerle biberler karıştırılarak kavrulur.Biberler çok ölmesin.Üzerine domatesler eklenerek pişirmeye devam edilir.İstenen kıvama geldikten sonra tuzu atılark karıştırılır.1-2 defa çevrilir.Servis yapılır.Afiyet,bal,şeker olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama