28 Eylül 2010 Salı

ETLİ(KIYMALI) TAZE FASULYE

ETLİ-KIYMALI TAZE FASULYE
MALZEMELER
  • 1kg taze fasulye
  • 200veya250gr et veya kıyma(arzuya göre)
  • 1 soğan
  • 2-3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kaşık biber,1kaşık domates salçası
  • 2çay kaşığı esmer veya beyaz toz şeker
  • tuz,yağ  
YAPILIŞI:
     Fasulyeler temizlenir,doğranır,suda bekletilir.Soğanlar doğranır,yağda kavrulur.Kıyma eklenir,kavrulur. Salçalar katılarak kavurmaya devam edilir.Soyularak küp küp doğranmış domatesler,doğranmış sarımsaklar ve şeker eklenir.Karıştırılır,fasulyeler de eklenerek ağzı kapatılır.Ara ara karıştırılarak suyunu salıp çekmesi beklenir.Kaynamış suyu konarak ağzı kapatılır,tercihen yavaş ateşte pişirilir.İnmeye yakın tuzu katılır.Bir iki taşım kaynatılır.Yanında pirinç pilavı ve cacıkla servis yapılarak afiyetle yenilir.Afiyet,bal ,şeker olsun!!!
KIYMALI TAZE FASULYE

TAZE FASULYE-PİLAV-SALATA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama