24 Şubat 2014 Pazartesi

ANTEP FISTIKLI PUDİNGLİ KURABİYE

       Birçok puding çeşidiyle yapılabilecek bu kurabiyeleri şiddetle tavsiye ediyorum çok pratik ve de çok lezzetli. Hangi pudingle yapacağınız size kalmış.Ben fıstıklı pudingi denedim. Gayet de güzel oldu.

atep fıstığı, puding, fıstıklı puding, cookie, kurabiye
PUDİNGLİ KURABİYE
MALZEMELER:
  • 1 paket antep fıstıklı puding(arzuya göre)
  • 100 gr margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 avuç kadar dövülmüş antep fıstığı
  • 1 kabartma tozu
  • 3 bardak un
NOT: Margarin hiç konmayarak 1 su bardağı sıvı yağla da yapılabilir.

YAPILIŞI:
  1. Pudra şekeri ve toz pudingi karıştıralım, oda ısısında yumuşamış margarini ve sıvı yağ ekleyip şekeri elimizle eritelim.
  2. Dövülmüş antep fıstığını da ekleyelim.
  3. Unu kabartma tozuyla birlikte eleyerek karışıma ekleyip yoğuralım.
  4. Yumuşak bir hamur elde etmeliyiz ama elimize de yapışmamalı.
  5. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak. Eğer unun az geldiğini düşünüyorsanız ilave edebilirsiniz.Çünkü her markanın ürününde un ilave edip eksiltmek gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.
  6.  Hamurdan parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayarak şekil verelim,yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri çatlayana kadar pişirelim.
  7. Demli bir çay, türk kahvesi ve arkadaş sohbeti yanında ikram edelim.
  8. Afiyet, bal, şeker olsun!!!
puding, kurabiye, fıstık, cookie, pudra şekeri
KURABİYELER TEPSİDE


fıstık, puding, kurabiye, cookie, pudra şekeri, fıstıklı puding
ANTEP  FISTIKLI PUDİNGLİ KURABİYE

2 yorum:

Arama