24 Şubat 2014 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

   Uzun zamandır nedense havuçlu kek yapmak hiç aklıma gelmedi. Geçenlerde misafirlerim geldiğinde yapayım dedim. Çok nefis,turuncu, hafif nemli ve yumuşak bir kek oldu.

havuç, portakal, ceviz, kek, havuçlu kek
HAVUÇLU KEK
MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 veya 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı ince rendelenmiş havuç (rendenin ince tarafıyla rendeleyin)
  • 2 veya 2.5 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket dr oatker karbonat
  • 1 su bardağı (100 gram) iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuzsuz tere yağı
  • Arzu edilirse bir avuç kadar çekirdeksiz üzüm ve hindistan cevizi (Seviliyorlarsa ve konursa güzel oluyor)
YAPILIŞI:
  1. Ceviz içlerini yağsız teflon tavada veya fırın tepsisinde 10 dakika kavurun. Tereyağın ilave edip tüm cevizi bu  bulayın. Cevizleri soğutun ve irice doğrayın. 
  2. Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
  3. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  4. Portakal kabuğu, portakal suyu ve havuç rendesini ekleyin.
  5. Cevizleri de ekleyin.
  6. Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu,karbonat ) birlikte bir kaba birlikte eleyin.
  7. Sıvı karışıma ekleyin biraz daha karıştırın.
  8. Kullanacaksanız  hindistan cevizini ve una bulanmış üzümleri kek hamuruna ekleyip fazla çırpmadan tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  9.  Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kek kalıbına veya borcam tepsiye dökün ve önce 175 derecede kabardıktan sonra da 160 derecede yaklaşık 50 dakika (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
  10. Afiyet, bal, şeker olsun!!!
NOT: Eğer çok şekerli keklerden hoşlanmıyorsanız, 2 su bardağı yerine 2 bardaktan 2 parmak eksik veya 1,5 bardak şeker kullanabilirsiniz.

portakal, havuç, kek, ceviz, üzüm, turuncu
PORTAKALLI HAVUÇLU KEK





havuç, kek, nefis, ceviz, un, portakal
HAVUÇLU KEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama