28 Nisan 2012 Cumartesi

ŞEHRİYE PİLAVI

 Bu gün vereceğim tarif  et , köfte ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Denemediyseniz değişik ve güzel bir tarif . Denemenizi tavsiye ederim.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


MALZEMELER:
  • 2 su bardağı arpa şehriye ( iri olanlar tecih edilirse daha güzel olur)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet tavuk yada et bulyon (arzuya göre)
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle arpa şehriyenin yarısını kızdırıdığınız tereyağ ve sıvıyağda iyice kavurun. 
  2.  Ardından kalan şehriyeyi de içine atıp bir iki karıştırın. 
  3.  Sonrasında  kaynamış su ekleyip, tuzu ve bulyonu da ekleyip bir iki karıştırın, pişmeye bırakın. 
  4. Suyunu çekince kontrol edin. Biraz daha pişmeye ihtiyacı varsa su ekleyip kısık ateşte pişmesini bekleyin. Pirinç pilavı gibi riski yok, mutlaka tutturursunuz.Ben güveçte tavuklu mantar sote yanında servis yaptım Tarifini daha sonra vereceğim.Afiyet , bal , şeker olsun!!!  
                                          
GÜVEÇTE TAVUKLU MANTAR SOTE EŞLİĞİNDE ŞEHRİYE PİLAVI




1 yorum:

Arama