PATLICAN KEBABI FIRINDA |
MALZEMELER:
- 1 veya 1.5.kg. (5-6 tane uzun, orta enlilikte patlıcanı),
- 1 kg. orta yağlı kıyma,
- 5-6 adet domates,
- 5-6 adet yeşil biber,
- Karabiber,pul biber, tuz.
*Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir.
*Bu arada kıyma; tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
*Tepsi yağlanır.Tepsiye bir patlıcan, bir top yuvarlanmış köfte olarak sıralanır.
* Domatesler dilimlenerek aralara dizilir.
* Üzerine biraz sıvıyağ ve yarım çay bardağı su gezdirilerek 175-180 derece fırına verilir.
*İnmeye yakın üzerine biber yerleştirilirek tekrar fırına verilir.
*Biberleri kızardıktan sonra fırından çıkarılarak mümkünse ince lavaş ekmeği,turşu ve ayranla afiyetle yenir. Afiyet , bal , şeker olsun!!!
PATLICAN KEBABI |
PATLICAN KEBABIMIN SERVİSİ |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder