5 Mart 2012 Pazartesi

PATLICAN KEBABI

 Bu tarifim Gaziantep yöresine ait bir yemek. Ben yeni evlendiğimde eşimle Türkiye turuna (tayin nedeniyle) ilk buradan başladık. Daha sonra görev nadeniyle birçok şehir ve haliylede ben bir çok okul gezdim.Yeni gelin olarak Antep'e gittiğim için orada eşimin arkadaşları bizi yemeğe aldılar.Ben bu yemeği ilk o zaman yedim. Tabii orada yemek hazırlandıktan sonra ekmek fırınlarına gönderilerek pişirtiliyordu. Çok hafif ve lezzetli bir patlıcan yemeğidir (kızartılmadığı için). Tavsiye edrim. Bu yemeği oğullarım da çok severek yiyorlar.Büyük oğlum Antepli arkadaşınında çok güzel yaptığını söylüyor.Nacizane bir Antepli gibi yapabiliyormuyum bilemem ama yiyenler çok beğendiklerini ifade ediyorlar.Tarifime gelince;

PATLICAN KEBABI FIRINDA

MALZEMELER:
  •   1 veya 1.5.kg. (5-6 tane uzun, orta enlilikte patlıcanı),
  •   1 kg. orta yağlı kıyma,
  •   5-6 adet domates,
  •   5-6 adet yeşil biber,
  •   Karabiber,pul biber, tuz. 
YAPILIŞI: 

*Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir. 

*Bu arada kıyma; tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. 
*Tepsi yağlanır.Tepsiye bir patlıcan, bir top yuvarlanmış  köfte olarak sıralanır.
* Domatesler dilimlenerek aralara dizilir. 
* Üzerine biraz sıvıyağ ve yarım çay bardağı su gezdirilerek 175-180 derece fırına verilir.
*İnmeye yakın üzerine biber yerleştirilirek tekrar fırına verilir.
*Biberleri kızardıktan sonra fırından çıkarılarak mümkünse ince lavaş ekmeği,turşu ve ayranla afiyetle yenir. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

PATLICAN KEBABI
PATLICAN KEBABIMIN  SERVİSİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama