Netten yaptığım araştırmalara göre:
Isırgan otu ve Tohumu Yararları (Faydaları)
- Isırgan otu ve tohumu Egzamaya ve bununla birlikte seyreden baş ağrılarına iyi gelir.
- Böbrekler ile mesanenin taş oluşumuna engel olucudur Isırgan otu ve tohumu.
- Kan ve dolaşım sistemindeki rahatsızlıkların giderilmesini sağlayan ısırgan otu ve tohumu kan yapımını da arttırmaktadır.
- Isırgan otu ve tohumu idrar yolu rahatsızlıkları ile idrar yolu iltihaplarında tedavi edicidir.
- Isırgan otu ve tohumu kabızlığa iyi gelir.
- Soğuk algınlığına da iyi gelir ısırgan otu ve tohumu.
- Vücutta ödem oluşumunu engeller ısırgan otu ve tohumu.
- Midedeki problemlere, ülsere, mide kramplarına iyi gelir ısırgan otu ve tohumu.
- Isırgan otu ve tohumu Alerjik olan hastalıklara da iyi gelir.
- Romatizma rahatsızlığı ile gut rahatsızlığını da destekleyen tedavi amacıyla kullanılır ısırgan otu ve tohumu.
PIRASALI-ISIRGAN OTLU BÖREK |
- 6 tane yufka
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 bağ ısırgan otu
- 4-5 tane ince-nazik pırasa
- 1 tane kuru soğan
- zeytinyağı
- peynir rendesi (ben İzmir tulumu kullandım)
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1yumurta
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Önce eldiven takın.
- Isırgan otlarını iyice bir kaç defa yıkayıp süzün.
- Otların üstüne kaynar su döküp 5 dakika bekletip süzün.
- Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
- Küp şeklinde doğradığınız soğanı ve pırasayı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- Süzülmüş ısırganları ve baharatlarını ekleyerek kavurun.
- İndirdikten sonra rendelenmiş peyniri katıp karıştırın
- 1 şişe maden suyuyla, 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağı birbirine karıştırın.
- 1 yufkayı düz bir zemine serin sosundan fırçayla sürün yufkayı ikiye katlayın. Uzun tarafına otlu içten koyup uzununa rulo yapın.
- Ruloyu kendi etrafında yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin ortasına koyun.
- Tekrar diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayarak bu sefer uzun ruloyu ortadaki rulonun etrafına dolayın
- Yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Bir kaba 1yumurta, 1kaşık su ve bir kaşık sıvı yağ koyup çırpın fırçayla böreğin üzerine sürün.
- 180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dost ve akrabalarınıza demli bir bardak çay eşliğinde servis edin.
- Afiyet, bal, şeker olsun!!!
ISIRGAN OTLU-PIRASALI RULO BÖREK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder