15 Kasım 2012 Perşembe

NİŞASTALI KEK

  İlk duyduğumda nişastalı kek olur mu ? Diye düşündüm. Ama merak bu ya denemeden duramadım. İyi ki denemişim . Çok hafif , tüy gibi bir kek. Bitinceye kadar dış kabuğu hahif çıtır içi ise yumuşak bir kek. Bu kekin en büyük özelliği çok sade olması. Bu nedenle yanında meyve , dondurma , krem şanti , istenilen bir sos , reçel , marmelat ... arzu edilen bir şekilde sunulabiliyor. Her hali de çok yakışıyor . Benden söylemesi sizden de denemesi...

NİŞASTALI KEK


MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ (ben zeytin yağı kullandım)
  • 1 paket buğday nişastası (200 gr’lık)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu  
YAPILIŞI:
  1.  Yumurta ve toz şekeri mikserle bir kapta çırpın.
  2.  Sıvıyağı ve buğday nişastasını ilave edip çırpmaya devam edin. (Şaşırmayın içinde süt veya yoğurt yok.)
  3. Vanilya ve kabartma tozunu da  ekleyin.
  4.  Yağlanmış kek kalıbına dökün. (Ben baton ''uzun'' kek kalıbı kullandım tam geldi.)
  5.  170 derece fırına koyun kabardıktan sonra ısıyı 150-160 dereceye düşürün ki içi tam pişsin.
  6. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

BÖĞÜRTLEN SOSLU NİŞASTALI KEK
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama