İlk duyduğumda nişastalı kek olur mu ? Diye düşündüm. Ama merak bu ya denemeden duramadım. İyi ki denemişim . Çok hafif , tüy gibi bir kek. Bitinceye kadar dış kabuğu hahif çıtır içi ise yumuşak bir kek. Bu kekin en büyük özelliği çok sade olması. Bu nedenle yanında meyve , dondurma , krem şanti , istenilen bir sos , reçel , marmelat ... arzu edilen bir şekilde sunulabiliyor. Her hali de çok yakışıyor . Benden söylemesi sizden de denemesi...
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ (ben zeytin yağı kullandım)
- 1 paket buğday nişastası (200 gr’lık)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
- Yumurta ve toz şekeri mikserle bir
kapta çırpın.
- Sıvıyağı ve buğday nişastasını ilave edip çırpmaya devam
edin. (Şaşırmayın içinde süt veya yoğurt yok.)
- Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün. (Ben baton ''uzun'' kek kalıbı kullandım tam geldi.)
- 170 derece fırına koyun kabardıktan sonra ısıyı 150-160 dereceye düşürün ki içi tam pişsin.
- Afiyet , bal , şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder