Baklanın içerisinde protein, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra K vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve B6 vitamini barındırmaktadır.
Baklanın faydaları ise en çok böbreklere bulunmaktadır. Bakla böbreklerin temizlenmesi, böbrek taşlarının ve kumların dökülmesi, böbrek ağrılarının azalması ve idrar yollarını temizlemesi gibi faydalara sahiptir. Ayrıca baklanın faydaları arasında hazmı kolaylaştırması, düşük olan kan şekerini yükseltmesi, öksürüğe iyi gelmesi ve göğsü yumuşatması yer almaktadır.
Çok sık yapmadığım yeni çiktığında bir veya iki kez yaptığım bir sebzedir.
ZEYTİNYAĞLI BAKLA |
- 500 gr Taze bakla
- 1 Adet kuru soğan
- 5 Adet taze soğan
- Dereotu
- 1 Tatlı kaşığı un
- Yeteri kadar su
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- Önce unlu su hazırlıyoruz. Ayıkladığımız baklaları kararmaması için, bu suya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta kuru soğanı piyaz şeklinde doğruyoruz.
- Üzerine bakla boyunda taze soğanları kesiyoruz.
- Baklalarımızı unlu sudan çıkarıp yıkıyoruz.
- Kuru soğanı zeytinyağında kavuruyoruz.
- Üzerine baklalarımızı, aralarına taze soğanları serperek diziyoruz.
- Bir kase suyun içerisine bir tatlı kaşığı un ilave edip karıştırıyoruz. Tuzu ve şekeri serpiyoruz. Unlu suyu döküyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Pişmesine yakın suyunu kontrol ediyoruz. Eğer az gelmişse sıcak su ilave ediyoruz.
- Pişince kapağını hiç açmadan soğumaya bırakıyoruz.
- Servis yapılacak tabağa alıp, üzerine dereotu ve yoğurt koyarak servis yapıyoruz.Afiyet , bal , şeker olsun!!!
SAĞLIKLI BİR YEMEK ZEYTİNYAĞLI BAKLA |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder