20 Eylül 2010 Pazartesi

TAVUK BÜRYAN

   EVEET bugün bloğuma ilk tarifimi ekliyorum.Hem heyecanlı,hem üzgün ve kırgın, hem de hüzünlüyüm.HEYECANLIYIM bloğuma ilk tarifimi koyuyorum.25 yıldır her sene ilk göreve başladığım günkü kalp çarpıntılarıyla eğitim-öğretime hazırlanırım.Okulum benim 2.yuvam,öğrencilerimin hepsi birlikte 4.çocuğum.Yarın küçük oğlumuAyberk'i (3.sınıfa başlayacak)yeni okuluna götüreceğim.Yeni öğretmen ve arkadşlarıyla tanıştıracağım.HAA!!! bu arada eski öğretmeni bendim.Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.Ben de yeni eğitim-öğretim yılını böylelikle teneffüs ederek soluyacağım.HÜZÜNLÜYÜM büyük oğlum yarın Trabzon'a Üniversite'deki son yılını Allah nasip ederse tamamlamaya gidecek.Ona tatilde çok alıştık.Şehir değiştirdik, ev taşıdık (Afyon'dan-İzmir'e) o benim hem elim ,hem de ayağım oldu.Doğumu daha dün gibi daha yeni anladım ki benim oğlum erkek olmuş.Bebekken ben ona kıyamazdım şimdi o annesine hiç kıyamıyor.Hani büyüklermiz derler ya emzirdiğim süt helal olsun;benimki de oğluma helal olsun.Yemeklerimi  tatilde genellikle onun sevdiği ve özlediği yemeklerden seçtim.Çenem de çok düştü herhalde artık tarifime başlayalım.Benim çocukları bütün tavuk yemeklerini çok severler.Bugünkü yemeğimde bir tavuk yemeği.Haydi başlayalım.HEPİMİZE KOLAY GELSİN!!!

TAVUK BÜRYAN KEBABI

MALZEMELER

  *1veya2 Paket tavuk baget (yiyecek kişiye göre)
 *1 kuru soğan
  *6 tane çarliston biber
  * 4-5 tane domates
  *1 kase pirinç
  *tuz

YAPILIŞI

       Bagetler yıkanır.Bir tencereye tavuk bagetler üzerini geçinceye kadar kaynamış su , soyulmuş ikiye bölünmüş soğan ve tuzla beraber  konur haşlanmaya bırakılır.
      Bu arada biberler yıkanır,ikiye blünür,çekirdekleri temizlenir,ince ince doğranır.
      Domatesler yıkanır,küp küp doğranır bir kenarda bekletilir.
      Pilav tenceresine biraz sıvı yağ ve tereyağı(yağı az koyun çünkü tavuk suyuda yağlı olacak),biberler konur.Bir iki defa çevrilir üzerine iyice yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulur.
     Yemeğinizin azlığına çokluğuna göre yuvarlak veya kare borcama kavrulmuş pirinçler konur.Biz kalabalık bir aile olduğumuz için haliyle benim tepsim büyük,yemeğimde çok oluyor.Üzerine tavuk bagetleri zevkinize göre dizin.Aralarına doğranmış domateslerden koyarak süsleyin.Üzerine kenarlarından görünene kadar haşladığınız tavuk suyunu süzerek ekleyin.200 derecelik fırına verin.Suyunu çekip demleninceye kadar pişirin.Fıırından çıkarın ister cacıkla,ister salatyla,isterseniz acı biber turşusuyla keyfinize göre servis yapın.
     Benim çocukları bu yemeği çok severek yiyorlar.Size de afiyet,bal ,şeker olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama