25 Nisan 2020 Cumartesi

RAMAZAN PİDESİ

                   
   Bugün size evde ramazan pidesi yapımı tarifi vereceğim.Özellikle sokağa çıkamadığımız şu corona günlerinde elzem bir yiyecek ekmek.İnanın çok zor değil.Biraz ilgi, birazda sevgimizi katarsak mutfağa başaramıyacağımız şey yok. Eeee! haydi ne duruyorsunuz hep beraber mutfağa kendi pidemizi kendimiz yapmaya...

MALZEMELER:

  1. Bir paket instant maya
  2. Bir tatlı kaşığı tuz
  3. Bir tatlı kaşığı şeker
  4. Bir su bardağı süt
  5. Bir su bardağı ılık su
  6. Beş veya altı su bardağı un (unu dikkatli koyun az yada çok olmasın özellikle son bardağı yavaş yavaş eklemeli)

ÜZERİNİN HARCI:
  1. Bir yumurta
  2. Bir kaşık yoğurt
  3. Bir kaşık su
  4. Susam-çörek otu
TEPSİYE DÖKÜLECEK:
  • Galeta veya mısır unu
YAPILIŞI:
NEFİS RAMAZAN PİDESİ

RAMAZAN PİDESİ

SICACIK PİDE

  • Malzemelerden 5 maddeyi karıştırın.
  • Üzerine unu ekleyin ve iyice yoğurun (varsa makinede)
  • Hafif ele yapışan bir hamur olmalı
  • Ağzını streç filmle iyice kapatın mayalanmaya bırakın (hamur iki katı olmalı)
  • Mayalanan hamuru bir daha bir kaç defa olmak üzere yoğurun ve ikiye bölün
  • Elinizle yuvarlak çok ince olmayacak şekilde açın
  • Fırın tepsisine galeta unu serpin
  • Ekmeği üzerine koyun
  • Üstünü temiz bir bezle örtün tepsi mayasına bırakın
  • Fırını 200 derecede alt-üst ayarda ısıtın
  • Pidenin üzerine karıştırdığınız harcı sürün ve tırnakla şekil verin
  • Fırına koyup kızartın
  • Afiyet bal şeker olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama