HİNDİSTAN CEVİZLİ GÜLLAÇ |
MALZEMELER:
- 11 yaprak güllaç
- 11 su b. süt
- 2,5 su b. toz şeker
- 1 su b. pudra şekeri
- 1,5 su b. hindistan cevizi
- yarım çay bardağından az gül suyu (istemeyen kullanmayabilir veya vanilin kullanabilir.)
- 2 su bardak iri dövülmüş ceviz (cevizler önceden suda ıslatılıp kara suyu çıkartldıktan sonra dövülerek kullanılırsa hem güllaç kararmaz hem de daha lezzetli olur.)
- yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:
1-Sütü tencereye döküyoruz ve ılıtıyoruz. Gül suyunu sütün içine döküyoruz. Güllacı yapacağımız tepsinin zeminine 1-2 kepçe süt döküyoruz.
2-Üzerine güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine 2-3 kepçe ( su bardağı kadar ) sütü döküyoruz. Üstüne biraz hindistan cevizi ve pudra şekeri serpiyoruz.
3-Her kata sütü, hindistan cevizi ve pudra şekerini koyuyoruz. 6. kat yaprağı koyduktan sonra sütünü veriyoruz ve dövülmüş cevizleri döküyoruz.
2-Üzerine güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine 2-3 kepçe ( su bardağı kadar ) sütü döküyoruz. Üstüne biraz hindistan cevizi ve pudra şekeri serpiyoruz.
3-Her kata sütü, hindistan cevizi ve pudra şekerini koyuyoruz. 6. kat yaprağı koyduktan sonra sütünü veriyoruz ve dövülmüş cevizleri döküyoruz.
4-Geriye kalan 5 yaprağı da aralarına süt, hindistan cevizi ve pudra şekeri ilave ederek yerleştiriyoruz. 5-Güllacımızı sütünü çekmesi için dinlendiriyoruz.
6-Üzerini yeşil fıstık süsleyerek servis ediyoruz.Afiyet , bal , şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder