Günümüzün en sevilen ve moda tatlısı san sabastian cheesecake yapacağız bugün.Ben im bu ikinci denemem.Birincide pişirmeyi fazla kaçırmışım normal cheesecake gibi oldu.Bir defa da İstanbul Beşiktaş'ta beğenilen bir cafede oğlum ve gelinimle yedik oda tam bir hayal kırıklığıydı.Ama bu sefer oldu hatta iddia ediyorum yok böyle bir san sabastian cheesecake. Kıvamı, hafif akışkanlığı, damakta bıraktığı lezzet...
MALZEMELER:
- 3 tane yumurta+1 tane yumurta akı
- 250gr. pudra şekeri
- 500gr. pınar beyaz
- 300gr. labne peynir
- 1 kutu kaymak yada 250gr. mascarpone
- 400 ml. litre sıvı krema
- 2 paket vanilya
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 3 dolu yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
- Yumurtalar ve pudra şekeri mixerle 1-2 dakika çırpılır kenarda bekletilir
- Başka bir kapta pınar krem beyaz peynir+labne peynir+kaymak çırpılır ve içine sıvı krema eklenerek tekrar çırpılır
- Bu karışıma vanilya+nişasta+un eklenerek tekrar çırpılır
- yumurtalı karışımla birleştirerek son kez çırpılır
- Yağlı kağıt buruşturularak kelepçeli bir kalıba yerleştirilir ve harç içine dökülür
- 200 dereceli alt-üst ayarda ön ısıtmalı fırına verilir ve fırının ısısı 230-250 dereceye getirilir 12-13 dakika pişirilir
- On üç dakikadan sonra fanlı üst ayarla 10 dakika kadar üstü kızartılır
- Fırından daha fazla pişmesin diye sarsmadan çıkarılır dinlenmeye bırakılır
- İki üç saat sonra bir dostla kahve yada çay eşliğinde afiyetle yenir.Afiyet bal şeker olsun!!!
NOT: Eğer krema kıvamında seviyorsanız aynen uygulayınız
|
SAN SABASTİAN CHEESECAKE |
|
SAN SABASTİAN CHEESECAKE |
|
SAN SABASTİAN CHEESECAKE |
|
SAN SABASTİAN CHEESECAKE |
😋
YanıtlaSilEllerine sağlık
YanıtlaSil